Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan.

OK

Oleander

Oleander bloemen niet winterhardOleander bloemen zijn unieke tropische planten die met hun prachtige bloemen de tropen naar uw huis of tuin brengen! Oleanders, wetenschappelijk bekend als Nerium oleander, zijn prachtige bloemen die afkomstig zijn uit de regio rond de Middellandse Zee tot in Japan, maar nu ook in andere delen van de wereld groeien. Ze zijn al eeuwenlang een geliefde plant vanwege hun aantrekkelijke bloemen.

De Oleander heeft donkergroene bladeren die lancetvormig zijn en ongeveer 8 centimeter lang worden. De bloemen zijn groot en trechtervormig en komen in verschillende kleuren voor, waaronder roze, rood en wit. Enkele met schitterende dubbele bloemen en met gevulde bloemen.

Is een Oleander winterhard?

De Oleander is matig tot niet winterhard. Al wordt het wel vaak verondersteld dat Oleander bloemen winterhard zijn. Haal de bloem daarom in de periode van kou lekker naar binnen.

Oleanders houden het liefst van een plekje in de volle zon. Maar Oleanders kunnen ook prima een een half schaduw plaats staan. Verder houden de bloemen van een hoge luchtvochtigheid. Zet ze dus bijvoorbeeld aan de rand van een pondje.

Hoe verzorg je Oleander bloemen?

Oleander bloemen zijn relatief goed te verzorgen, maar hebben wel bepaalde behoeften. Ze hebben veel zonlicht nodig en moeten worden bewaterd wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. De planten moeten regelmatig worden bemest, vooral tijdens het groeiseizoen. Het is ook belangrijk om de planten te beschermen tegen vorst, vooral in de wintermaanden. Oleanders zijn namelijk matig tot niet winterhard. Hoewel Oleander bloemen erg mooi zijn, is het belangrijk om te weten dat de plant ook giftig kan zijn. Mensen die Oleander planten in hun tuin hebben, moeten zich daarom bewust zijn van de giftigheid en ervoor zorgen dat kinderen en huisdieren niet in de buurt van de plant komen.

De Oleander hoeft niet gesnoeid te worden. Verwijder regelmatig de dode bladeren van de Oleander, maar knip de takken niet. Hier groeien namelijk weer nieuwe bladeren aan. Draag handschoenen en beschermende kleding, want de plant is giftig en kan huidirritatie veroorzaken.

Neem contact op!