Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan.

OK

Palmen

 

 

Binnen ons assortiment is de palm sinds jaar en dag een belangrijk onderdeel. De palm is echt een sieraad voor uw tuin; bij uw zwembad of voor op uw terras, met een palm geeft u uw tuin pas echt sfeer!

De grote vraag die alle bezoekers stellen en u zichzelf waarschijnlijk ook: zijn palmen winterhard? Een legitieme vraag, er zijn immers veel verschillende soorten en niet allemaal (even) winterhard. Het klimaat word wel zachter en er zijn zeker een paar soorten die inmiddels prima gedijen in Nederland.

De meest bekende winterharde palmbomen in Nederland zijn de Trachycarpus Fortunei, Trachycarpus Wagnerianus en de Chamaerops Humilis (Europese Dwergpalm). Deze palmen zijn in ons klimaat voldoende winterhard en makkelijk 10-13 graden onder nul kunnen verdragen. daarbij moet wel gezegd worden, niks is onbeperkt winterhard! dat wil zeggen dat bij strenge forst in de winter de kans bestaat dat uw palm wel bescherming nodig heeft, onze palmen worden immers geïmporteerd uit Spanje en Italië.

Iets minder winterharde soorten zijn oa: Bismarckia nobilis – De Bismarck Palm, Phoenix canariensis – Canarische Dadelpalm, Livistona chinensis – Chinese Waaierpalm,Washingtonia robusta – Woestijnpalm en de Butia palm.

Voor vragen en/of advies, helpen onze medewerkers u graag verder.

Neem contact op!