Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan.

OK

Vormsnoei

Ontdek onze mogelijkheden in vormsnoei 

Het maken van gesnoeide beeld is al oeroud. Het is een enorm geduldwerk en met name mogelijk bij zeer dicht vertakkende, kleinbladige soorten haagplanten. Veel haagplanten kunnen als zelfstandige blikvangers een sterke functie in de tuin krijgen, door ze in mooie vormen te snoeien. Met geometrische vormen als zuilen, piramides of pilaren is dit heel eenvoudig te maken. Bij Nobilis Ens vindt u ook bijzondere vormsnoei als bollen, spiralen, tuinbonsai en pon pon. 

Vormsnoei is goed mogelijk bij groeiende planten in de volle grond en delen van hagen, maar het kan ook bij planten die daarvoor speciaal in potten worden gekweekt. Door hun compacte formaat zijn vormsnoeiplanten ook geschikt om in pot te zetten. Omdat de planten jaarlijks niet groter worden door het snoeien, kunnen ze vaak jarenlang in hetzelfde potformaat blijven staan. Daarnaast zijn de mogelijkheden bij vormsnoei eindeloos. Bekijk de mogelijkheden van Nobilis Ens op onze locatie. 

De meest geschikte planten voor vormsnoei 

Niet alle planten zijn geschikt voor vormsnoei. Planten die hun bladeren verliezen zijn bijvoorbeeld niet een goed keuze. Deze raken namelijk hun gesneden vorm kwijt in de wintermaanden. Ook is het niet verstandig om planten te gebruiken die heel snel groeien. Deze zijn moeilijk onder controle te houden. Wat wel heel geschikt is, is een langzaam groeiende, wintergroene haagplant. Het liefst heeft deze plant kleine bladeren, dit maakt het makkelijker om de vorm te definiëren. Onze medewerkers vertellen u graag meer over vormsnoei en geschikte planten hiervoor. 

Onze experts op het gebied van vormsnoei gebruiken meestal een elektronische heggenschaar om de haagplanten in een globale vorm te snijden. Vervolgens gaan ze met een tuinschaar of zelfs een schapenschaar aan de slag voor de details. Het is belangrijk dat het snoeien goed bijgehouden wordt. Zo blijft de vorm strak en duidelijk gedefinieerd. Hoe vaak dat precies moet gebeuren verschilt per soort. 

Neem contact op!