Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan.

OK

Buiten Bonsai

Wilt u een mooie Japanse bonsai kopen voor buiten? Een vaak gemaakte vergissing  over bonsaibomen, is dat deze alleen binnen gehouden kunnen worden, maar niks is minder waar. Of beter gezegd, de meeste Bonsai bomen zijn buiten bomen! deze buiten-Bonsai worden namelijk alleen buiten blootgesteld aan de seizoenen, dit hebben deze bomen nodig om gezond te groeien in de lente en de zomer, en in het najaar in hun winterrust te komen, net als gewone bomen.
In feite zijn buiten-bonsai dan ook gewoon bomen, die door vele jaren van training, geduld en aandacht zich samen met de eigenaar of kweker hebben ontwikkeld tot miniaturen van “echte” bomen, in een Bonsai pot.

Japanse bonsai kopen

Nobilis Ens heeft een ruim assortiment aan bonsai te koop. Onze collectie Bonsai bomen bestaat dan ook grotendeels uit buiten-Bonsai, maar niet alleen volgroeide Bonsai, ook startmateriaal en Pré-Bonsai hebben een prominente plek in ons standaard assortiment. Ons assortiment varieert van shohin bonsai tot yamadori en alles ertussen in, in verschillende variëteiten, stijlen en prijzen. Onze Bonsai, pré-Bonsai en startmateriaal komen uit alle windstreken en zijn daardoor stuk voor stuk uniek. Zoek dus niet verder naar bonsai winkels, een Japanse bonsai kopen doet u bij Nobilis Ens.

De onderstaande foto geeft dan ook slechts een tipje van de sluier van wat wij standaard in het assortiment hebben! Kijk onderaan de pagina voor nog meer voorbeelden.

Japanse bonsai kopen


Bonsai workshops 2023!

Starters-workshop:

De eerste datums voor de Bonsai-startersworkshops van 2023 staan gepland!
Wilt u een Japanse bonsai kopen, maar weet u niet precies hoe u een bonsai verzorgt? Na de vele aanmeldingen, enthousiaste ervaringen en positieve feedback over de afgelopen starters-workshops, hebben wij opnieuw een aantal zaterdagen gepland om startende Bonsaïsten op weg te helpen. Dit gaan we doen door je kennis te laten maken met bonsai; wat heb je nodig? Hoe vorm je een bonsai? Hoe verzorg je bonsai? Waar moet je op letten? Daarnaast leggen we belangrijke basistechnieken uit en ga je de theorie in praktijk brengen door van het startmateriaal wat je van ons krijgt, je eigen Bonsai te maken.
Onze Bonsai leraren hebben samen meer dan 60 jaar ervaring op het gebied van Bonsai, en staan te popelen deze prachtige hobby te delen met jou!

De kosten voor de workshop zijn 60 euro, hierbij is inbegrepen:

 

Lijkt het je leuk om meer te leren over de prachtige Bonsai hobby? Aarzel niet en schrijf je snel in want vol is vol! Reply op deze mail of stuur je inschrijving in via info@nobilisens.nl.


Workshop- verpotten:

Omdat verpotten zo belangrijk is voor uw Bonsai, willen we bij Nobilis de verpotwerkzaamheden extra onder de aandacht brengen door onze workshop te wijden aan het thema “verpotten”. Tijdens deze workshop kunt u onder toeziend oog van één van onze leraren uw eigen bonsai verpotten. Neem hiervoor maximaal twee bomen mee, omdat er dan tijd genoeg overblijft om met aandacht uw boom op de juiste manier te verpotten. Het verpotten kunt u vervolgens thuis met uw (overige) bomen en de juiste kennis zelf voortzetten.

Tijdens deze werkdagen zal onze leraar uitleg geven over de technieken van het verpotten, en dit klassikaal voordoen.

(Moeten uw bomen wel verpot worden, maar heeft u daar zelf de tijd/kennis niet voor? Wij kunnen het ook voor u doen, zie voor de mogelijkheden de uitleg onder het kopje Bonsai-consult)

 

De kosten van de verpot middagen zijn 25 euro per persoon, substraat (grond) dient zelf meegenomen te worden, of aangeschaft te worden.

Lijkt het je leuk meer te leren over de verpottechnieken? Meld je dan aan via een reply op deze mail of via Info@nobilisens.nl, maar let op! Vol is vol!


Bonsai-consult:

Vanaf heden is het bij ons mogelijk een persoonlijk Bonsai-consult te plannen. Tijdens het consult worden uw Bonsaiwensen of vragen besproken en aan de hand daarvan een plan gemaakt voor elk van uw Bonsai. Deze consulten zijn dus ook te boeken als u niet toekomt aan het onderhoud van uw collectie, wij kunnen al het onderhoud van uw bomen overnemen, van verpotten tot vormgeven, alles is mogelijk.

Het consult is te boeken per half uur, uur of dagdeel. De kosten hiervoor zijn 30 euro per half uur, 55 euro per uur en 200 euro voor een dagdeel (4 uur).

Voor meer informatie bent u van harte welkom om langs te komen, of stuur een mail naar info@nobilisens.nl.